Székesfehérvári Székely Bál

2020. április 25. 18:00  |  Szent István Művelődési Központ, Székesfehérvár

Ahogyan már beszámoltunk róla, kedden Juhász László sajtónyilvános rendezvényen értékelte a IV. Székesfehérvári Székely Bált, majd tájékoztatást adott arról, hogy több mint egymillió forint gyűlt össze a Bálhoz kapcsolódó jótékonysági akció keretében.

Az esemény alkalmat adott arra is, hogy megköszönjük segítőinknek, szponzorainknak a támogatást. Körünkben üdvözölhettük a főtámogatónk, a Mediaworks Hungary Zrt. megyei üzletszervezési vezetőjét, Borsos Dávidot, akivel a bejelentések előtt adódott lehetőség pár szót váltanunk. Borsos úr elmondta, hogy azért álltak a Bál mellé, mert a cég filozófiájába beletartozik a hasonló kezdeményezések segítése. Fontosnak tartja, hogy mindenki ott segítsen, ahol lehetősége van rá – és nem csak pénzzel, hanem minden rendelkezésünkre álló eszközzel kell a rászoruló embertársaink, jelen esetben a határon túli magyarok ügye mellé állni. Arra a kérdésre, hogy volt-e már Székelyföldön, sajnálkozását kifejezve nemmel válaszolt – de kifejtette, hogy rengeteg ismerőse van, akiken keresztül tájékozott az ott élők nehézségeit illetően.

Igazgató úr elmondta, hogy nem ismeretlen számára a határon túli magyarság helyzete, küzdelmei és nehézségei, mert családilag érintett – ha nem is Székelyföldön, hanem Muravidéken, a szlovéniai határmenti területeken él rokonsága.

Borsos Dávid elégedettségét fejezte ki, hogy egy nagyszerű, színvonalas rendezvény nemes céljainak megvalósulásához nyújtottak segítséget, és a jövőben sem kívánnak változtatni elveiken, minél több nemes ügy mellé odaállnak majd.